divendres, de novembre 16, 2007

Opera allibera la quarta versió del seu navegador Mini per a telèfons mòbils

Preprocessa la pàgina per a què es renderitzi més fàcilment en el navegador i amb un aspecte més semblant al què presentaria en un navegador web per a ordinadors desktop.

La finalitat d'Opera Mini és simple: que els usuaris de telèfons mòbils tinguin la possibilitat de navegar per la web veient les pàgines d'una forma més semblant a la que tenen en el seu ordinador personal que el que fan els tradicionals navegadors per a mòbils.

Per a això s'ha millorat l'engine per a renderitzar les pàgines web consultades, de forma que puguin encaixar millor en la petita pantalla de qualsevol dispositiu mòbil. La mida del text i les imatges s'ajusta de forma automàtica a la capacitat de la pantalla del nostre dispositiu, tenint també la possibilitat de fer zoom sobre qualsevol part de la pàgina.

El mateix Opera Mini, i un cop s'hagi carregat la pàgina web que volíem consultar, ens suggerirà un punt per començar a llegir-la i ens posicionarà el cursor en aquest punt.

Les novetats també tenen com a protagonista a la pantalla del dispositiu i, més concretament, a l'orientació en què hi podem navegar. I és que actualment molts telèfons comencen a incorporar la possibilitat de rotar el sentit en què es presenta la informació per pantalla d'ençà que l'iPhone d'Apple va obrir la capsa de Pandora en aquest sentit, encara que amb un refinament en incloure una sèrie de sensors que detecten el canvi de posició de forma automàtica i giren l'orientació de la pantalla sense necessitat d'intervenció per part de l'usuari, que no ha estat igualat fins ara.

Amb Opera Mini 4, i prement la combinació de tecles *# rotem l'orientació de la pantalla, de manera que si ens és més còmode veure el contingut d'una pàgina web en apaïsat que no en vertical, ara podem fer-ho d'una forma molt fàcil.

Altres funcionalitats d'Opera Mini 4 són:

- Opera Link permet sincronitzar els preferits del nostre telèfon mòbil i l'ordinador, de manera que en les dues màquines tinguem la mateixa llista de llocs preferits. Aquest és un servei en línia que podem executar, en principi, des de qualsevol màquina amb el navegador Opera instal·lat.
- El programa s'integra millor amb els dispositius Blackberry, emprant els menús natius del sistema.
- Disposem d'un ratolí virtual amb el qual moure'ns a través de la pàgina web, i el qual al seu torn s'utilitza mitjançant el joystick que integri el telèfon o bé les tecles amb les fletxes de direcció.
- Suporta fulles d'estil CSS.

Per a descarregar Opera Mini 4 al nostre telèfon mòbil, només hem d'apuntar el navegador que tinguem instal·lat actualment en el nostre terminal a www.operamini.com, o bé fer-ho des d'un ordinador desktop i després instal·lar l'arxiu en el nostre telèfon amb aquest connectat a l'ordinador, o bé a través de SMS, havent de realitzar aquest darrer procediment també a través de la web d'Opera Mini.

Més informació:

Lloc web d'Opera Mini
http://www.operamini.com/