dijous, de novembre 15, 2007

Anunciades les diferents versions i preus de Windows Server 2008

La nova eina de virtualització, la novetat més destacable.

En el marc de la reunió TechEd de Barcelona, un esdeveniment destinat a donar a conèixer als programadors i els professionals de les TIC en general les noves tecnologies que Microsoft posa a la seva disposició i les tendències que es veuran en el futur, la companyia fundada per Bill Gates ha fet públiques les diferents edicions amb les quals comptarà la propera versió del seu sistema operatiu per a servidors, Windows Server 2008, i les seves condicions de venda així com el preu o les llicències de clients que suportaran.

La clau rau en la virtualització

Com la tendència més en voga en el món de la computació i la tecnologia amb més futur al seu davant, Microsoft inclou facilitats per a la virtualització en la seva gamma de sistemes operatius per a servidors mitjançant la tecnologia coneguda fins ara amb el nom en clau de Viridian i que comercialment passa a anomenar-se Hyper-V.

A aquesta tecnologia l'acompanyarà un programa de certificacions per a què els professionals del món de la informàtica puguin validar la solució que hagin creat amb la gamma de sistemes operatius Windows Server, o de solucions en les que Windows Server sigui el sistema virtualitzat sobre màquines virtuals no-Microsoft però que estiguin certificades; serà molt probablement el cas de Xen sobre distribucions de Linux amb les quals Microsoft mantingui acords comercials com ara Novell SuSE.

En total, la línia de productes Windows Server 2008 consta de vuit edicions, tres de les quals inclouen la tecnologia de virtualització Hyper-V:

- Windows Server 2008 Standard: orientat a les solucions web i de virtualització, i per cada llicència es permet l'execució d'una instància virtualitzada. Costa 999 dòlars.
- Windows Server 2008 Enterprise: idèntic en funcionalitats a la versió Standard però amb quatre instàncies virtuals per cada llicència. Costa 3.999 dòlars.
- Windows Server 2008 Datacenter: infinites instàncies virtualitzades per llicència. Versió orientada a aplicacions de negocis el funcionament de les quals és crític. Costa 2.999 dòlars.
- Windows Web Server 2008: sense capacitats de virtualització, tal i com el seu nom indica, dissenyat específicament com a servidor web, amb IIS 7.0, ASP.NET, i el .NET Framework. El seu preu és de 469 dòlars.
- Windows Server 2008 for Itanium-based Systems: també sense solució de virtualització integrada, per a processadors Itanium i amb l'objectiu de servir bases de dades de grans dimensions. 2.999 dòlars de preu.

Per completar el nombre total de vuit versions, Microsoft també ofereix les Standard, Enterprise i Datacenter sense solució de virtualització integrada i una mica més barates que les seves homòlogues que sí la inclouen.

El llançament de la línia de productes Windows Server 2008 es farà efectiu el 27 de febrer de l'any vinent, sempre que no s'acumulin retards a aquesta data.

Més informació:

Nota de premsa de Microsoft
http://www.microsoft.com/presspass/press/2007/nov07/11-12HyperVPR.mspx