dissabte, de novembre 17, 2007

Dell arriba a un acord amb Sun Microsystems per oferir servidors Solaris

Ambdues companyies, fins ara competidores en el segment dels servidors corporatius, han arribat a un acord per a què el Unix de Sun sigui instal·lat en màquines de Dell i que aquesta darrera ofereixi suport tècnic als seus usuaris.

Dell sembla apostar pels hereus de Unix enfront de la seva tradicional fidelitat a la gamma de sistemes operatius de Microsoft. Va començar instal·lant SuSE en diverses gammes de servidors corporatius, més tard fou Ubuntu en alguns models de màquines de consum, i ara ens sorprèn no amb un anunci relatiu al sistema operatiu del pingüí, si no al Solaris de Sun Microsystems (un sistema basat també en un projecte comunitari com és OpenSolaris).

Concretament, l'anunci realitzat per les dues companyies és que Dell preinstal·larà el sistema operatiu Solaris en la seva gamma de servidors Dell PowerEdge, oferint suport tècnic als clients que optin per aquest enfront d'altres sistemes com Windows o Linux, també suportats oficialment per la companyia.

L'acord ha estat anunciat durant la conferència OpenWorld d'Oracle, on el president i CEO de Sun Microsystems, Jonathan Schwartz, i el president i CEO de Dell, Michael Dell, n'han estat els principals ponents. Amb aquest anunci, Dell amplia l'oferta de sistemes operatius empresarials que proporciona als seus clients i, al seu torn, Sun estén l'abast del seu sistema operatiu Solaris, que d'ençà de l'aparició del projecte OpenSolaris i la seva comunitat de desenvolupadors i usuaris vinculada, ha aconseguit un ressò mediàtic important.

Com a part de l'acord, Dell i Sun cooperaran en la certificació de sistemes i en el desenvolupament d'ofertes basades en solucions Solaris i Dell. A més, les dues companyies han acordat treballar conjuntament per garantir el suport als principals ISVs de Solaris sobre servidors PowerEdge. També hi haurà col·laboració per assegurar que la combinació dels servidors PowerEdge amb el sistema operatiu Solaris ofereixi als clients una major capacitat d'elecció i valor per a aquelles aplicacions que demanen fiabilitat, seguretat, escalabilitat, rendiment i virtualització integrada.

Més informació:

Pàgina web de Sun Microsystems dedicada a l'acord
http://www.sun.com/software/solaris/dell/