dimarts, de juny 12, 2007

Alliberada la cinquena alpha de Firefox 3

Un nou sistema de Bookmarks i una nova manera d'informar dels tancaments inesperats de l'aplicació, les principals novetats d'una de les darreres alphes de Firefox abans de l'alliberament de les primeres betes.

La Fundació Mozilla ha anunciat la disponibilitat d'una nova versió de desenvolupament del navegador web Firefox.

Les principals novetats de Firefox 3 alpha 5 (el nom en clau del qual és Gran Paradiso) respecte a versions alpha anteriors son:

- Habilitats els Bookmarks on Places (traduït literalment, Preferits en Llocs), un nou sistema que combina els Preferits i l'Historial en una base de dades emprant el gestor sqlite. Això permet que es puguin fer queries (preguntes o consultes) més complicades i completes que les cerques que fèiem fins ara
- Nou sistema d'informar de tancaments inesperats de l'aplicació anomenat Breakpad, activat per defecte per al Mac OS X i encara no disponible en Linux. També es poden donar informes d'errors a través de l'adreça https://crash-reports.mozilla.com/reports
- Nou sistema de gestió de contrassenyes basat en Javascript
- Suport per a controls natius en el Mac OS X
- Corregides diverses errades en el motor de renderització Gecko 1.9

L'alpha 5 de Firefox 3 està disponible per a les tres principals plataformes informàtiques del mercat. Per a Windows exigeix disposar de la versió 2000 o superior del sistema operatiu de Microsoft, mentre que per a Mac OS X és necessària la versió 10.3.9 o superior. Per a Linux es requereix com a mínim un kernel 2.2.14 o superior, glibc 2.3.2, XFree86 3.3.6, gtk+ 2.0 i libstdc+5 .

Els requeriments mínims de maquinari passen per un Pentium a 233 MHz. (recomanat un a 500 MHz.) amb 64 MB. de RAM i 52 MB. en disc, mentre que per a Mac OS X haurem de tenir un Mac amb un processador x86 o PowerPC G3, G4 o G5 amb 128 MB. de RAM i 200 MB. en disc. L'executable per a Mac OS X és universal.

Més informació:

Anunci de l'alpha 5 de Firefox 3
http://developer.mozilla.org/devnews/index.php/2007/06/06/firefox-30-alpha-5-available-for-download/