dimecres, de maig 03, 2006

VMware promou l'ús de desktops virtuals mitjançant una aliança amb altres empreses

VMware lidera un nombrós grup d'empreses entre les quals s'hi troben alguns dels pesos pesats de la indústria informàtica actual, i que tenen l'objectiu de facilitar la feina dels administradors de sistemes.

El futur de la informàtica sembla apuntar en direcció a la virtualització, especialment en l'àmbit empresarial gràcies tant a les iniciatives en el terreny del maquinari (Intel i AMD han començat a fabricar processadors que ofereixen més rendiment a les aplicacions virtualitzades) com a la cursa desenfrenada a la qual en els darrers mesos s'han llançat els principals actors del sector (VMware, Xen i Microsoft) per a treure nous productes i iniciatives. Destaquen l'empenta que Microsoft ha donat a les seves solucions VirtualPC i l'alliberament de productes gratuïts per part de VMware.

I és precisament VMware la que protagonitza la darrera iniciativa de la qual hem tingut notícia: una aliança estratègica entre vàries companyies l'objectiu de la qual no és altre que promoure l'ús de les tecnologies de virtualització en l'àmbit empresarial per a ordinadors desktop. Segons la nota de premsa publicada per VMware, aquesta companyia veu el segment de les màquines de sobretaula com a un dels més problemàtics i que més feina dóna als administradors de sistemes d'una gran organització. Amb una solució de virtualització, ampliar el nombre de desktops en un o diversos més quan es necessités no seria cap problema, segons la visió de VMware.

Sota el paraigua de la Virtual Desktop Infrastructure Alliance hi trobem a empreses tan importants com IBM, Sun Microsystems, HP, Fujitsu, NEC, Citrix o Check Point Software Technologies.

Jim Jones, administrador de xarxes per a WTC Communications afirma que "un usuari nou, fins i tot si empra un vell laptop, es pot connectar mitjançant Remote Desktop Protocol (RDP) a una màquina XP virtual, el que funciona perfectament".

Per la seva banda Brian Byun, vice-president de productes i aliances de VMware, afirma que "així com la Web ha transformat moltes aplicacions en un servei de hosting, la virtualització està transformant tot el desktop en un entorn allotjat en un servidor que està sempre disponible, escalable dinàmicament, assegurat i gestionat de forma centralitzada".

De moment l'únic que ha transcendit d'aquesta aliança és que totes les companyies es recolzaran mútuamente per a la construcció de solucions basades en tecnologies de virtualització. No s'han produït anuncis de nous productes ni noves tecnologies.

Més informació:

VMware Announces Virtual Desktop Infrastructure Alliance
http://www.vmware.com/news/releases/vdi.html