dimecres, de maig 17, 2006

Skype ofereix trucades des d'ordinador a fix o mòbil gratuïtament als Estats Units i Canadà fins a final d'any

La companyia que està revolucionant el sector de la VoIP ha llançat un nou repte a la resta de la indústria permetent que els seus usuaris del nord del continent americà puguin realitzar qualsevol trucada totalment gratuita fins al 31 de desembre d'aquest any.

L'acció de Skype sembla -almenys en principi- més promocional que altra cosa, destinada a atreure al seu servei a la màxima quantitat d'usuaris possible, però no per això resulta menys interessant, malgrat que només sigui per als usuaris dels Estats Units i Canadà, que és per als únics països que estarà disponible l'esmentada oferta. Consisteix símplemente en poder realitzar qualsevol trucada excloent les internacionals sense cap mena de cost.

Efectivament, quan totes les operadores de VoIP estan cobrant les trucades que btenen com a destinació un telèfon fix o mòbil independentment d'on estiguin localitzats, Skype s'atreveix a fer-ho gairebé tot gratuitament exceptuant les trucades internacionals. Així doncs, un ciutadà nord-americà o canadenc que truqui a una línia fixa en el seu propi estat, en un altre estat o a un mòbil on sigui que es trobi, sempre que estigui dins de la geografia nord-americana, no haurà de pagar ni un cèntim. Les trucades internacionals seguiran al mateix cost, el més baix del mercat segons la pròpia Skype.

Aquesta mesura no beneficiarà a les arques del col·lectiu immigrant, un dels usuaris de VoIP amb més creixement gràcies a l'expansió de les noves tecnologies i als preus reduïts d'aquest servei.

Inicialment, l'oferta dura fins al 31 de desembre d'aquest any. Per a després d'aquesta data Skype no ha deixat clar què farà. Pot ser que les trucades continuïn essent gratuites, o pot ser que no. És plausible que no, doncs el cost d'aquestes trucades depèn de les operadores de telefonia, i aquestes veuen en la VoIP el seu nou i principal enemic, pel que és probable que no donin facilitats a Skype per a què continuï amb la seva oferta.

Més informació:

Nota de premsa de Skype anunciant la seva nova oferta de trucades gratuites per als Estats Units i Canadà
http://www.skype.com/company/news/2006/skype_freecalling.html