dissabte, de maig 13, 2006

Skype allibera solució de VoIP per a converses en grup

Permetrà reunir grups de fins a 100 usuaris en converses de VoIP moderades.

Fins ara les solucions de veu sobre IP (VoIP) implicaven les converses entre dues persones o, com a màxim, grups molt reduïts. Skype va un pas més enllà i porta les converses de veu a través de la Xarxa a grups nombrosos, de fins a 100 usuaris. El servei rep el nom de Skypecasts, i de moment només ha estat anunciat.

Per connectar-nos a un Skypecast no necessitarem res que no sigui indispensable per connectar-nos al servei normal de Skype, més la versió 2.5 del client d'aquest sistema de VoIP, que farà la seva aparició properament i que actualment es troba en fase beta. A la mateixa web de Skype se'ns proposaran diversos Skypecasts temàtics als quals podrem accedir sense més dificultats que les de clicar en un enllaç.

Tot i això, en un grup de 100 persones parlant és bastant difícil mantenir un nivell de coherència entre totes les comunicacions que es poden establir, per la qual cosa si bé en un Skypecast podran arribar a participar fins a 100 usuaris simultàniament, no ho faran tots al mateix temps.

Existirà la figura d'un moderador, que disposarà d'un "micròfon" virtual que podrà cedir a aquells participants que sol·licitin el torn de paraula, mentre que la resta de l'auditori escolta la conversa i pot, al seu torn, sol·licitar el proper torn de paraula.

El fet que existeixi en aquest sistema la figura d'un moderador que passa el torn de paraula, pot establir les bases per a un canvi de filosofia en la forma de tractar els continguts interactius a la Web 2.0 . Posem un exemple: la ràdio a través d'Internet.

Fins ara, la ràdio a través d'Internet amb prou feines ha pogut fer la competència a la seva homònima a través d'ones hertzianes, tot i que ara comença a prendre el vol seriosament. Tot i això, quins són els serveis d'àudio amb més èxit? els Podcasts, que permeten la realització de ràdio a la carta.

Un servei com els Skypecasts podria introduir més interactivitat amb la ràdio. Per exemple, fins ara en els programes radiofònics, la gent podia trucar per telèfon per a realitzar peticions als presentadors i convidats, però rares vegades podien intercanviar opinions entre els mateixos oients. Skypecasts pot establir les bases d'una nova tecnologia que permeti, precisament, aquest tipus d'interactivitat i que aporti una segona revolució a la ràdio per Internet.

Grans possibilitats per a eBay

Després de l'adquisició de Skype per part d'eBay, aquest nou servei de la companyia especialitzada en solucions de VoIP es pot veure com a una cosa perfecta per a les subhastes. Fins ara, les licitacions es realitzaven via web, per escrit. Amb la nova solució de Skype, les subhastes podrien ser realitzades gairebé com en la vida real, mitjançant veu i anunciant el preu en sales de conversa virtuals moderades pel propi subhastador.

De moment, Skype es troba realitzant una gran campanya per donar a conèixer el seu servei i promocionar els Skypecasts, oferint també l'oportunitat al públic en general per a crear els seus propis.

Més informació:

Skypecasts
https://skypecasts.skype.com/