dimarts, de maig 16, 2006

Les autoritats reguladores nord-americanes no veuen cap problema en la caixa de cerca integrada a l'internet Explorer 7

Després de les queixes públiques presentades per Google, les autoritats reguladores nord-americans afirmen no haver trobat cap problema de caire legal en què Microsoft inclogui un quadre de text per a cerques integrat en la propera versió del seu navegador web.

Fa un parell de setmanes, Google es queixava de la intenció de la companyia de Redmond d'incloure a l'Internet Explorer 7 un quadre de text connectat a un cercador, inicialment el MSN Explorer de la mateixa multinacional nord-americana, però que es pot canviar amb la intervenció de l'usuari o fins i tot si així ho desitja, del venedor de l'ordinador si el sistema operatiu ve preinstal·lat.

Aquest conflicte no manca d'importància: la major part dels usuaris que empren navegadors amb cercador integrat, usen aquesta eina, i també la majoria deixa configurat el cercador per defecte. Fins ara aquest era Google (en Safari, Firefox i alguns altres de menor entitat), però en ser Windows el sistema operatiu més estès i l'Internet Explorer el navegador web més emprat, l'aposta de Microsoft sembla guanyadora davant l'empresa que es presenta actualment com la seva més directa rival.

Cal tenir en compte que Internet Explorer 7 vindrà integrat en Windows Vista, però també es podrà aconseguir com a descàrrega optativa per a Windows XP i 2003 Server. Potser aquest darrer moviment, que Microsoft no tenia pensat en un primer moment, sigui degut precisament a la inclusió del quadre de text connectat amb el seu cercador, per atreure d'aquesta forma a una major quantitat d'usuaris a la seva pròpia eina de recerca.

Malgrat tots els esforços de Google, sembla que -almenys als Estats Units- no es prendran mesures legals contra Microsoft per aquest tema, segons publica CNET News, que cita declaracions dels reguladors conforme a què no veuen cap amenaça contra la competència en la nova facilitat introduïda per la companyia de Bill Gates.

Tot i això, a Google encara li queda la possibilitat de buscar un aliat en les autoritats reguladores europees, que de la mateixa forma que les seves homòlogues nord-americanes, es troben involucrades en la investigació de diversos aspectes de les pràctiques de mercat de la companyia de Redmond. Però el temps corre...

Més informació:

Vista search seems fair, regulators say | CNET News.com
http://news.com.com/Vista+search+seems+fair%2C+regulators+say/2100-1014_3-6071851.html?tag=nefd.top