dimarts, de maig 23, 2006

Microsoft competirà amb Apple en el segment de la música digital

La multinacional de Bill Gates desplega les armes necessàries per a competir amb els nois de Steve Jobs en tots els aspectes del mercat de la música digital actual: des del programari de reproducció multimèdia fins al reproductor MP3 per hardware, passant pel servei de botiga online.

Microsoft sembla haver admès implícitament que la seva anterior estratègia per enfrontar-se a Apple en el terreny de la música digital ha fracassat, per la qual cosa es necessita un canvi. I la companyia de Redmond proposa aquest canvi acompanyada de la poderosa cadena de televisió musical MTV i el fabricant de maquinari iriver.

De la mateixa manera que Apple, Microsoft vol oferir un servei complet als seus usuaris, passant pel reproductor multimèdia, la botiga en línia i fins i tot el maquinari necessari per portar la música allà on vagi.

L'alliberament de la primera versió beta del Windows Media Player 11, disponible per a tots els usuaris de software original que passin la deguda verificació, s'ha fet coincidir en el temps amb el llançament d'URGE, el servei de pagament per descàrrega que la companyia de Redmond ha construït juntament amb la MTV, una poderosa cadena de televisió molt coneguda arreu i dedicada íntegrament al món de la música.

El nou Media Player de Microsoft estarà més integrat amb la botiga de música en línia URGE, fruit de la nova estratègia de la companyia de Redmond d'oferir a l'usuari un únic "ecosistema musical" complet.

Windows Media Player 11 es pot descarregar des de la web de Microsoft per a Windows XP i vindrà també incorporat de sèrie en el futur Windows Vista, després d'una sèrie de processos judicials contra la companyia presidida per Bill Gates que han posat en dubte les seves pràctiques respecte a la competència en el camp del programari multimèdia, i dels quals Microsoft sembla haver-ne sortit ben parada.

Amb aquest canvi, el nou Windows Media Player s'assembla més a l'iTunes d'Apple.

iriver Clix

La companyia de Redmond ho ha volgut deixar tot ben lligat en aquesta nova aventura, pel què ha apostat també per oferir un reproductor de música per maquinari als seus usuaris, escollint per a això a la prestigiosa companyia iriver, la qual ha construït el model Clix.

Amb un disc dur de 2 GB., pantalla de 2,2" i una interfície d'usuari personalitzable, el Clix disposa de sintonitzador de ràdio FM, i reprodueix fitxers MP3, WMA, ASF i OGG. A més d'àudio, també és capaç de reproduir fitxers en format MPEG4, Macromedia Flash, TXT i imatges JPEG no progressives. Naturalment, per al seu correcte funcionament en la transferència de fitxers, necessita connectar-se a un ordinador amb Windows XP SP1 o superior amb Windows Media Player 10 o superior.

Per al seu desenvolupament, iriver ha col·laborat activament amb Microsoft.

Més informació:

URGE
http://www.urge.com/

Pàgina de descàrrega de Windows Media Player 11 Beta
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=a75638ef-2ed1-43db-881f-c9ff337c2e91&DisplayLang=en

iriver Clix
http://www.iriveramerica.com/prod/ultra/clix/clix-2GB.aspx