dissabte, de febrer 04, 2006

Google desmenteix que vagi a entrar en el sector dels sistemes operatius

Des de fa uns dies circulen per la Xarxa rumors de què la companyia del cercador podria presentar la seva pròpia distribució de Linux basada en Ubuntu. Malgrat que només són rumors, la propera assistència d'un dels experts de Google a la Linux Expo de Califòrnia com a ponent es prestava a confirmar-los, per la qual cosa Google s'ha avançat desmentint tals afirmacions.

Segons alguns rumors que han estat circulant recentment per Internet, Google podria llançar-se a l'arena dels sistemes operatius amb la seva pròpia distribució de Linux, que rebria el nom de Goobuntu, doncs estaria basada en Ubuntu. Aquesta darrera és al seu torn una distribució Linux basada en Debian i patrocinada pel multimilionari sud-africà Mark Shuttleworth que està tenint un gran èxit entre el públic gràcies als esforços del propi Shuttleworth, que dóna una gran quantitat de diners a l'any per oferir aquesta distribució de forma totalment gratuïta a la comunitat.

Recentment, i des de Google, es va admetre estar treballant amb Ubuntu i que aquesta és una distribució que agrada molt dins de l'empresa. Això fou motiu més que suficient per a què comencessin els rumors d'una possible aliança entre Google i Ubuntu. El resultat d'aquest explosiu còctel -quina barreja no ho seria actualment sense Google present?- seria la distribució Linux de Google, basada en Ubuntu: Goobuntu.

Fins ara aquesta informació era pura i dura rumorologia, recolzada per un fet recent que la podria venir a confirmar: la participació de Dan Kegel, enginyer de programari de Google, a la propera Southern California Linux Expo, a celebrar-se els dies 11 i 12 de febrer a l'aeroport Radisson de Los Angeles.

La conferència de Kegel, titulada "Why doesn't Johnny run Linux? Or, Overcoming Desktop Obstacles" tractarà de les causes per les quals Linux encara no ha penetrat de forma massiva en el sector dels ordinadors desktop, mentre que en el sector servidors ja disposa d'una àmplia quota de mercat. És aquí on molts esperaven que Kegel acabés la seva xerrada presentant la nova distribució de Google, o bé que deixés el camí preparat per a què en un futur proper fos tal vegada algun altre cap visible de Google qui la presentés. Però la companyia del cercador ha estat més ràpida, i segons informació publicada pel rotatiu online Ars Technica, Google només empra Ubuntu de forma interna, però no té cap intenció de publicar una versió pròpia d'aquesta distribució.

Més informació:

Article de The Register que explica la possibilitat de què Google estigui treballant en la seva pròpia distro de Linux
http://www.theregister.co.uk/2006/01/31/google_goes_desktop_linux/

Google denies plans to distribute OS based on Ubuntu
http://arstechnica.com/news.ars/post/20060131-6087.html