dijous, de gener 26, 2006

Opera Soft allibera Opera Mini, navegador Java per a qualsevol telèfon mòbil

Comprimeix les planes web per a què siguin llegibles en qualsevol mena de pantalla i reduir també la factura dels què paguen per kilobytes descarregats.

Opera Soft ha alliberat recentment Opera Mini, un navegador web basat en Java per a dispositius mòbils que no tinguin un programari específic i adequat per a navegar a través de la web. Molts són els telèfons mòbils que poden gaudir d'una connexió GPRS i disposen de navegador WAP, però aquest es demostra insuficient perquè no pot renderitzar adequadament els websites que no disposin de versió específica per a mòbils. És aquí on entra en joc Opera Mini, ja que avui en dia són molt pocs els dispositius mòbils que no tenen compatibilitat amb Java, permetent així que un dispositiu que abans no podia navegar per la web ho pugui fer ara. Fins i tot disposem de versions d'Opera Mini per a aparells que sí disposen del programari i la capacitat necessària per a navegar per la web (per exemple, Smartphones que tenen per a ells una versió prèvia del mateix Opera).

El secret de l'Opera Mini és que no descarrega la plana consultada directament, si no que aquesta acció és sol·licitada a un servidor intermedi que llegeix la plana, la comprimeix al màxim i optimitza per a la seva visualització a les petites pantalles dels nostres mòbils, i després l'envia al nostre dispositiu. Amb això no només obtenim una qualitat de lectura òptima, si no que a més agilitzem la seva descàrrega per a connexions lentes i disminuïm la seva grandària pensant en aquelles persones que paguen la seva connexió per volum de kilobytes enviats i rebuts.

Disposa de totes les principals funcionalitats que li podem demanar a un navegador per a ordinador de sobretaula, com són els preferits (bookmarks, possibilitat que el navegador gravi les adreces de les planes que més ens interessin per tal de tornar a elles d'una forma fàcil) o l'historial de navegació.

Opera Mini es pot descarregar directament des del nostre telèfon si aquest disposa d'un navegador WAP, apuntant-lo cap a l'adreça http://mini.opera.com/, o bé per SMS (amb un codi que varia per país i que es pot consultar a la mateixa web de la companyia) amb un cost aproximat de 5,50 Euros, o bé a través de la plana web d'Opera. Disposem de dues descàrregues genèriques que haurien de funcionar en qualsevol telèfon mòbil, i d'una sèrie de compilacions per a marques i models específics com la gamma de Sony Ericsson, LG, Nokia o Siemens.

Més informació:

Opera Mini™ for Mobile
http://www.opera.com/products/mobile/operamini/