dimecres, de febrer 01, 2006

La Comissió Europea, contrària a què Microsoft cobri per deixar veure el seu codi font

Segons diverses fonts d'informació, la Comissió Europea estaria disposada a prosseguir amb la causa legal que l'enfronta amb Microsoft si aquesta darrera no ofereix el codi font anunciat fa una setmana sense cap restricció.

Fa pocs dies Microsoft anunciava que oferirà als seus competidors el codi font d'algunes parts del Windows Server System, més concretament els protocols de comunicacions, per a què aquests puguin construir productes que interactuin sense problemes amb la seva plataforma de programari. Aquest codi estaria subjecte a una llicència encara no precisada però probablement de pagament.

La Comissió Europea (CE) ha avisat que no acceptarà que la llicència sota la qual estigui disponible l'esmentat codi font sigui de pagament. Microsoft va anunciar aquesta iniciativa presentant-la com a un avanç a la decisió de la CE, anant un pas més enllà, però ara aquesta podria quedar en un foc d'encenalls.

La manca d'informació per part de Microsoft sobre quina llicència concreta protegirà al codi alliberat pot ser, precisament, un estratagema tot esperant observar la reacció de la CE sobre el seu anunci. No debades, la companyia de Redmond encara pot anunciar que donar-li un cop d'ull al seu codi font serà gratuït...