diumenge, de febrer 19, 2006

Especial 3GSM Barcelona - WiPOQ, el dispositiu de comunicacions que complementa al telèfon mòbil

En una fira que s'està caracteritzant per mostrar dispositius multifuncionals, el gegant japonès Sanyo aposta per un aparell orientat a les comunicacions textuals.

El nou WiPOQ, encara en fase de desenvolupament però del qual n'hem pogut veure alguns prototips en el 3GSM és un dispositiu que, en una primera impressió, pot resultar "rar": necessita un telèfon mòbil que actuï com a mòdem per connectar-se a la Xarxa, i les seves aplicacions són -en un principi- els missatges de text, correu electrònic i missatgeria instantània. No disposa de capacitats de telefonia ni de connexió per ell sol. Així que ens pot oferir el WiPOQ?

Les claus per a entendre el perquè d'aquest dispositiu residixen en les premisses de lleugeresa, petit tamany i teclat qwerty integrat. El WiPOQ no està pensat com a un telèfon multifunció, si no més aviat com a un dispositiu complementari al mòbil amb el qual afegir comoditat a l'hora d'escriure textos llargs.

La comunicació entre el WiPOQ i el telèfon es realitza mitjançant Bluetooth, essent compatible amb tota la gamma dels principals telèfons existents al mercat (Nokia, SonyEricsson,...), i inclou aplicacions de correu electrònic, missatgeria instantània, enviament de missatges SMS i navegador web. Per a més endavant, la gamma WiPOQ s'ampliarà amb més màquines, com per exemple una d'orientada a la reproducció de música.

El WiPOQ ha estat desenvolupat per l'empresa Comsciences amb el suport de Sanyo.

Més informació:

Wipoq, the multimedia messenger by Sanyo
http://www.wipoq.com/