dissabte, de febrer 18, 2006

Es tanca a Barcelona el certamen 3GSM

Ahir dijous es va tancar el saló 3GSM dedicat a la telefonia mòbil i que s'ha celebrat des del dilluns, amb la presència de les companyies més importants del sector.

El saló tanca amb un balanç positiu tant per a la industria com per a la ciutat. En el terreny tecnològic s'han produït anuncis en exclusiva mundial com el de la nova gamma de telèfons de Nokia, una de les principals fabricants de telèfons mòbils del món, o de Samsung, que ha presentat en societat els seus models per a un futur proper -principis del 2007- en els quals s'hi podran veure emisions de televisió en directe.

Precisament la televisió als mòbils juntament amb la capacitat d'aquests de reproduïr música i l'anomenat "oci digital" han estat els grans protagonistes de la fira, que repetirà presència a la ciutat comptal l'any vinent per les mateixes dates.

La celebració de la fira 3GSM a Barcelona, una de les trobades més importants del sector a nivell mundial, consolida la capital catalana com a una de les ciutats amb més creixement i més atractiva per a la industria de la tecnologia, culminant -malgrat que no finalitzant- una tasca començada anys enrera i que ha cristalitzat en projectes com el districte 22@ (un barri de la ciutat on hi tenen la seu empreses tecnològiques i de nova creació) i la celebració del congrés mundial d'Internet (IGC/INET) cada juny també a la ciutat.

El benefici econòmic que ha deixat aquest esdeveniment també ha estat notable, i diversos sectors com l'hoteler i el dels transports se n'han beneficiat abastament. Com a nota curiosa, destacar que les cues que es feien a l'exterior de la Fira de Barcelona per a aconseguir taxi podien arribar a superar l'hora de durada amb facilitat.

La vida nocturna de la ciutat també s'ha vist alterada pel congrés, doncs durant la seva celebració s'han anat celebrant diverses festes privades per als assistents i la premsa. El "plat fort" d'aquestes festes s'esdevingué el dimecres dia 15 al Sugar Club situat a l'edifici del World Trade Center, organitzada per Blogstar i que va comptar amb la presència de l'actor nord-americà Wesley Snipes (la trilogia de Blade), la model Caprice i la també actriu Juliette Lewis, que va amenitzar la vetllada actuant amb el seu conjunt musical, The Licks (Les Llepades). Prèviament, al matí, tots tres personatges havien participat a la roda de premsa organitzada per Blogstar i que va tenir lloc al mateix recinte de la Fira de Barcelona.