dijous, de novembre 10, 2005

Microsoft presenta serveis "live" per a Windows i Office

L'objectiu d'aquests serveis no és substituir al programari que tenim instal·lat als nostres ordinadors, si no complementar-lo.

Els nous serveis Windows Live uniran sota aquesta marca els serveis i el programari abans oferts per MSN, divisió que no desapareixerà però que veurà disminuïdes les seves competències a només els continguts i la informació. Així, sota el mantell de Windows Live hi trobarem la propera versió de Hotmail, rebatejada com a "Windows Live Mail", la propera versió del Messenger -la 8-, que portarà per nom "Windows Live Messenger" i el motor de recerca que actualment coneixem com a MSN Search, i que passarà a anomenar-se "Windows Live Search". Altres aplicacions incloses en aquest paquet seran els serveis de seguretat i desinfecció d'adware/spyware/virus Windows OneCare, i un servei que ens permetrà accedir als nostres preferits de l'Internet Explorer des de qualsevol ordinador.

La gamma de serveis inclosos a l'Office Live giraran al voltant del programari SharePoint, inclòs en el Microsoft Office, i que permet a empreses i particulars crear el seu propi portal a la intranet corporativa o comptar amb eines avançades de comunicació i col·laboració. Els usuaris comptaran amb un espai gratuït de 30 MB. en el qual hi podran construir la seva plana web i fins i tot obtenir el seu domini gratuïtament a canvi d'incloure al seu site publicitat de Microsoft.

La publicitat també serà la forma de finançament d'aquest servei, que comptarà amb opcions de pagament que permetran l'eliminació de la publicitat esmentada, tot i que encara no s'ha revelat l'import d'aquests comptes de pagament.

De moment, els usuaris interessats poden apuntar-se al programa de betatesters, encara que la fase de proves de Windows Live i Office Live només es llançarà a principis de l'any vinent.

Més informació:

Windows Live Ideas - Homepage
http://ideas.live.com/

Microsoft Office Live
http://www.microsoft.com/office/officelive/default.mspx

Microsoft Previews New Windows Live and Office Live Services: Company outlines software-based services strategy
http://www.microsoft.com/presspass/press/2005/nov05/11-01PreviewSoftwareBasedPR.mspx