dissabte, d’octubre 15, 2005

SonyEricsson presenta nou telèfon mòbil de la sèrie P9xx que és el primer en emprar la versió 3.0 de la interfície UIQ

L'alta capacitat de la seva memòria interna, juntament amb la compatibilitat WiFi i el seu teclat QWERTY integrat són les principals novetats del nou model de l'exitosa gamma de telèfons de SonyEricsson.

La "joint venture"* entre la japonesa Sony i la sueca Ericsson ha presentat un nou telèfon mòbil de la sèrie Pxxx, concretament el model batejat com a P990, que continua l'exitosa saga dels P800, P900 i P910. Basat en el sistema operatiu Symbian 9.1, és el primer terminal en emprar la versió 3.0 de la interfície d'usuari UIQ, la clàssica en els dispositius de SonyEricsson orientats al mercat de gamma alta.

El P990 és un telèfon dels anomenats de tercera generació (amb accés a xarxes d'alta velocitat per a dades que permet l'enviament al telèfon de vídeo en temps real d'alta qualitat entre altres funcionalitats), compatible UMTS, Bluetooth i WiFi 802.11b, i amb una càmera de fotos de 2 megapíxels equipada amb autofocus.

Un dels aspectes que més s'ha millorat és la quantitat de memòria disponible, segurament gràcies a l'influència que els models 9300 i 9500 de Nokia estan tenint sobre el mercat. El P990 disposarà de 80 megabytes de memòria integrada, més una ranura Memory Stick Duo Pro amb capacitat màxima per a una tarja de 4 Gb. Amb el paquet del telèfon s'hi inclou una tarja de 64 Mb.

Algunes de les característiques tècniques destacables del P990 són:


  • Possibilita la realització de videoconferència mòbil amb vídeo d'alta qualitat.

  • Inclou el navegador Opera 8, que permet renderitzar les planes HTML en vertical i en apaïsat.

  • Disposa de port d'infraroigs i USB.

  • Receptor de ràdio FM/RDS.

  • El mode "Flight Mode" (el telèfon en mode PDA, sense poder fer ni rebre trucades) permet ara la connexió via WiFi.

  • Inclosos al programari els visualitzadors per a formats tan populars com el PDF o el DOC de Word.



El correu electrònic s'ha fet compatible amb el sistema push de Blackberry, que està demostrant tenir un gran èxit i una molt bona acollida entre el sector empresarial tant als Estats Units com a Europa.

L'element més cridaner del nou telèfon és el seu petit teclat integrat. Començant pel P800, que només tenia el teclat numèric típic de qualsevol telèfon mòbil, els següents models de la gamma van intentar pulir aquest petit "defecte" que els usuaris associaven a la sèrie, introduint un teclat a la botonera de marcar, però que no va convèncer del tot a l'audiència. En el P990, en quant el telèfon s'obre retirant-ne el teclat numèric, enlloc d'aparèixer el tros restant de pantalla que a la resta de models queda amagada precisament sota el teclat, apareix un còmode (malgrat que petit) teclat QWERTY, molt pràctic per a qui empri el telèfon com a oficina mòbil i es vegi obligat a escriure des de textes relativament llargs fins a simples e-mails. Tot i això, la pèrdua de gairebé la meitat de la pantalla respecte als antics models també pot ser considerada un handicap per a moltes persones per a veure-hi vídeo o fotos.

El nou model de SonyEricsson estarà disponible a les botigues a partir del primer quadrimestre del 2006, a un preu que encara no ha estat revelat. La companyia ha preferit donar a conèixer les seves especificacions tècniques abans del seu llançament comercial per tal de permetre als desenvolupadors començar a pensar i materialitzar tota mena d'aplicacions, per a què així quan surti al mercat ja tingui a la seva disposició un gran ventall de solucions de programari per al seu ús.

Més informació:

Sony Ericsson unveils UMTS P990 smartphone
http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc=global&lc=en&ver=4001&template=pc3_1_1&zone=pc&lm=pc3_1&prid=3982

* Terme anglès amb el qual es coneix a l'associació de dues empreses o dues de les seves divisions en la què cadascuna de les parts no perd la seva independència encara que comercialment actuïn com a una sola companyia.