dimarts, de novembre 08, 2005

La nova barra de tasques de MSN inclou navegació per pestanyes a l'Internet Explorer

S'avança així una funcionalitat que d'una altra forma només es veurà a partir del llançament comercial del Windows Vista, previst per a l'any vinent.

MSN, la divisió de productes i serveis per a Internet de Microsoft, ha disponibilitzat a la Xarxa una nova versió de la seva barra d'eines per a l'Internet Explorer, que inclou diverses i interessants novetats.

Navegació en pestanyes però abans de l'IE 7

La propera versió del navegador web de Microsoft (l'Internet Explorer) que portarà per número el 7, està previst que surti conjuntament amb el Windows Vista, el successor del Windows XP. Una de les característiques més destacables d'aquesta nova versió serà la possibilitat d'obrir diverses planes dins de la mateixa finestra però en diferents pestanyes, tornant al concepte de finestres anidades que la mateixa Microsoft va abandonar amb les més modernes versions del Word i que mai ha tingut amb l'Internet Explorer. La navegació en pestanyes és una característica que ja posseeixen els seus més directes competidors, com Firefox, Opera o Safari, essent a més molt lloada per part dels usuaris.

Tot i això, i amb l'anunci de la companyia de Bill Gates de què no existirà una versió de l'IE 7 per a Windows XP ni es podrà descarregar d'Internet per a instal·lar amb la versió actual del Windows, els usuaris del XP es perden aquesta funcionalitat de poder obrir diverses planes web en la mateixa finestra separades en pestanyes o, almenys, se la perdien fins a l'arribada de la nova MSN Toolbar.

La principal novetat d'aquesta eina és la funcionalitat incorporada d'afegir el tractament de pestanyes a l'IE 6.

Competència al Google Desktop Search

Davant la competència de Google en el camp de les cerques locals, Microsoft ha incorporat a la seva MSN Toolbar la capacitat d'indexar el contingut del disc dur per a posteriorment realitzar cerques directament des del quadre de text que s'afegeix a la barra de tasques del sistema operatiu. La indexació permet reconèixer i diferenciar diferents tipus de documents, com ara arxius del Word o missatges de correu electrònic.

Més informació:

Plana de la MSN Toolbar
http://toolbar.msn.es/