dimarts, d’octubre 04, 2005

Un smartphone d'Apple?

Els rumors sobre un possible dispositiu portàtil d'Apple no han parat de sorgir durant els darrers anys sense que tal projecte s'arribi a materialitzar... com el canvi de plataforma a la x86...

Des de ja fa molt temps -més del que pugui recordar- es rumoreja que Apple està treballant en un dispositiu mòbil tipus smartphone (telèfon intel·ligent). Molts d'aquests rumors han estat llançats per fans dels productes de Steve Jobs, bona part d'ells nostàlgics d'aquell mític Newton -un dispositiu que es pot considerar com a una de les primeres PDAs i, fins ara, l'única incursió d'Apple en aquest sector-, però ara els ecos d'aquest rumor ens arriben des d'una persona que sense cap mena de dubte té a les seves mans més dades que la resta dels mortals: Ed Zander, CEO de Motorola.

El que fa més creïble la teoria de Zander és el fet que la companyia que presideix i Apple han col·laborat en la creació del programari iTunes Mobile, que es comercialitza en el telèfon mòbil Motorola ROKR a través de l'operadora nord-americana Cingular Wireless.

En declaracions exclusives a CNET News.com, Zander s'ha mostrat convençut que, a mitjà termini, Apple construirà el seu propi telèfon mòbil, comptant amb les experiències que li està donant la seva col·laboració amb Motorola en el ROKR. Zander també va indicar que la companyia que presideix i la comandada per Steve Jobs són al mateix temps sòcies de negocis i rivals, perquè Apple competeix en la gamma del ROKR amb l'iPod nano, un producte diferent (només és reproductor de MP3) però amb unes característiques que l'emmarquen al mateix segment de mercat.

"Sabem que Apple construirà un smartphone; només és qüestió de temps" va indicar Zander en la seva entrevista amb CNET News. Si els rumors del canvi de plataforma de PowerPC a x86 van durar anys abans que es descobrissin com a reals, quant de temps podria trigar Apple a desvetllar un producte d'aquesta mena? Molt em temo que l'espera serà llarga...

Més informació:

Motorola CEO: Apple 'to build a smart phone' | CNET News.com
http://beta.news.com.com/Motorola+CEO+Apple+going+to+build+a+smart+phone/2100-1041_3-5885651.html?tag=nefd.top

1 Comments:

At 14:03, Anonymous Anònim said...

www.getipodsforfree.com has this cool thing where if you just sign up and do an offer, you can get a free ipod

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home