dimecres, de setembre 28, 2005

Microsoft i Intel donen el seu suport a l'HD-DVD com a successor de l'actual DVD

La decisió del gegant de Redmond podria estar motivada per la competència que la PlayStation 3 de Sony -equipada amb un lector de Blu-ray Disc, la competència de l'HD-DVD- suposarà per a la seva pròpia videoconsola de nova generació, la Xbox 360.

Els actuals DVDs ja tenen successor. El problema és que, com passa a vegades en això de les noves tecnologies, té més d'un successor o, més pròpiament dit, més d'un candidat a successor. En concret són dos: per una banda l'HD-DVD (High Density Digital Versatile Disc) i per l'altra el Blu-ray Disc. Ambdós tenen els seus avantatges i inconvenients, ambdós disposen d'empreses que els recolzen i iniciatives que intenten potenciar el seu ús en el mercat, però aquesta setmana l'estàndard HD-DVD ha rebut un impuls molt important amb l'anunci de dues empreses punteres en el sector de la informàtica com són Intel i Microsoft que li donaran el seu suport.

L'HD-DVD ha estat creat per Toshiba, i usa un disc de mida estàndard de 12 centímetres (el mateix dels actuals CDs i DVDs). A banda de la seva companyia creadora, Toshiba, compta també amb el suport de Nec, Sanyo i algunes de les "majors" de Hollywood -les principals productores-. La seva capacitat és de 15 Gigabytes per a un disc d'una sola capa, 30 Gb. per a un disc de doble capa, i Toshiba ha anunciat que està treballant en un disc de triple capa amb capacitat per a 45 Gb. La seva fabricació és simple i no gaire cara, doncs només implica canviar lleugerament el procés de fabricació dels actuals DVDs. En el 2003, el DVD Forum va decidir en votació i per un estret marge que aquest format serà el successor del DVD.

Per una altra banda tenim al Blu-ray Disc, creat per la Blu-ray Disc Association, organització liderada per Sony i Philips. Disposa de més capacitat que l'HD-DVD, essent aquesta de 25 Gigabytes en una sola capa i 50 en les unitats de doble capa, gairebé el doble que el seu directe competidor. A més, s'està treballant en discs amb 100 i 200 Gb. de capacitat, amb múltiples capes d'emmagatzemament. És el mitjà d'emmagatzemament que equipa a la PlayStation 3, la videoconsola de Sony que encara no ha sortit al mercat. L'únic problema és que el seu procés de fabricació és més complicat que el de l'HD-DVD, i necessita grans canvis respecte al DVD actual, redundant en un major cost econòmic.

Microsoft i Intel han apostat per l'HD-DVD. La decisió de Microsoft pot haver estat deguda en gran mesura al fet que bona part dels seus rivals comercials -i, tal i com està el món de la informàtica, enemics aferrissats- han apostat pel Blu-ray Disc, com la mateixa Sony, Apple o Sun Microsystems. També és probable que en la presa d'aquesta decisió hagi influït el fet que algunes de les productores i distribuïdores de continguts més importants donen el seu suport i s'alineen amb l'HD-DVD, fet que assegura la disponibilitat de contingut per a aquestes unitats. En contra, el Blu-ray Disc no gaudeix de suports tan importants entre la indústria dels continguts audiovisuals.

Més informació:

Microsoft and Intel Back HD DVD as Next-Generation High-Definition DVD Format of Choice
http://www.microsoft.com/presspass/press/2005/sep05/09-26HDDVDPromotionGroupPR.mspx

1 Comments:

At 14:30, Anonymous Anònim said...

hey did you know you can get a free ipod pretty easily?
just go to www.getipodsforfree.com, sign up and do an offer

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home