dimarts, de setembre 27, 2005

Microsoft es reorganitza en tres divisions

La companyia de Redmond es reorganitzarà en tres divisions amb l'objectiu de funcionar millor i més ràpidament a nivell intern i de cara als seus clients.

Les tres noves divisions de Microsoft seran:


  • Plataformes i serveis, que s'encarregarà del sistema operatiu Windows, el programari per a servidors corporatius i el programari per a la plataforma online MSN.

  • Negocis, que naturalment tocarà tot allò relacionat amb el programari per a empreses i els serveis associats.

  • Entreteniment i dispositius, que neix de la fusió dels antics departaments d'entreteniment i programari domèstic per una banda i dispositius mòbils i encastats per una altra. S'encarregarà de proporcionar dispositius multimèdia i continguts als usuaris corporatius i domèstics.



Cadascuna d'aquestes noves divisions es regirà sota les ordres del seu propi president. "Aquests canvis estan dissenyats per dur a les nostres unitats de negoci a una via que potencia la presa de decisions i la velocitat d'execució d'aquestes, mentre ens ajuda a continuar proporcionant la mena de productes i serveis que demanen els clients", ha declarat pel que fa a aquesta reorganització Steve Ballmer, CEO de Microsoft.

La decisió d'unir en una mateixa divisió als departaments de desenvolupament del sistema operatiu Windows i dels serveis online de MSN es deu, segons Microsoft, a la necessitat de fer front a Google i Yahoo!, companyies que lluiten contra Microsoft per aconseguir l'hegemonia dels seus serveis a Internet.

L'anunci de la reorganització també ha servit per donar a conèixer la data de jubilació de Jim Allchin, actual co-president del Grup de Productes de Plataforma i Serveis de Microsoft, i tot un nom propi a Redmond i a la indústria informàtica actual. Allchin es jubilarà de Microsoft a finals del 2006.

Més informació:

Microsoft Realigns for Next Wave of Innovation and Growth
http://www.microsoft.com/presspass/press/2005/sep05/09-20ExecChangesPR.mspx