dissabte, d’octubre 15, 2005

OQO llença una nova versió del seu PC de butxaca

És l'ordinador més petit del mon capaç d'executar Windows XP.

Amb unes dimensions de 12,4 cm. de llarg per 8,6 d'ample i 2,5 d'alçada, el nou model d'OQO batejat com a 01+ és l'ordinador portàtil més petit del món capaç d'executar el sistema operatiu Windows XP. De fet, OQO ha tornat a portar a la primera plana de l'actualitat l'oblidat concepte de Handheld PC, una sèrie de màquines nascudes a la fi de la dècada dels 90, generalment equipades amb una versió del Windows CE, i que no van reeixir al mercat davant l'embranzida de les PDAs. El format Handheld va quedar marginat a un sector molt determinat del mercat, majoritàriament l'empresarial.

OQO ja té experiència en el tema, doncs la companyia (l'especialitat de la qual és precisament aquest format d'ordinador) ja tenia un model anterior, de dimensions pràcticament idèntiques però de prestacions lleugerament inferiors.

El nou OQO funciona amb un processador Crusoe de Transmeta a 1 Gigaherç, disposant de 512 Mb. de RAM (el doble que el seu predecessor) i un disc dur de 30 Gb. (10 més que el seu antecessor). La pantalla, de 5 polzades, ofereix una resolució de 800x480, menor que en l'anterior versió (800x600), però que es pot llegir fins i tot amb llum solar incidint-hi directament. La tarja gràfica és una acceleradora 3D amb 8 Mb. de RAM, poc per als estàndards actuals però més que suficient si tenim en compte que l'OQO està dirigit al sector empresarial, i que no és probable que ningú vulgui executar un videojoc d'última generació o un programa de CAD en aquesta màquina.

Per a connectar-se amb l'exterior, l'OQO model 01+ compta amb un port USB 2.0, un altre port FireWire de 4 pins, connectivitat sense fils via Bluetooth i WiFi 802.11b, micròfon i altaveu (amb connector per a cascos).

Tot això ve ficat en una petitíssima carcassa que compta amb un complet teclat QWERTY retràctil.

Novetats destacables en aquesta nova versió són la possibilitat de rotar la pantalla per a treballar com en un ordinador o en una PDA i la funcionalitat PXE (arrencar la màquina i el sistema operatiu a través de la xarxa).

El nou OQO també compta amb una base de sincronització o Dock Station que li proporciona una sortida de vídeo amb acceleració 3D i resolució de 1280x1024, un port USB addicional, un altre port FireWire, xarxa Ethernet i sortida d'àudio.

El preu d'aquesta petita meravella és inversament proporcional a la mida de l'aparell: 1.499 dòlars.

Més informació:

OQO
http://www.oqo.com/

1 Comments:

At 18:03, Anonymous Anònim said...

When the handheld handspring pc visor was first introduced it was an organizer, but times have changed, today with highly flexible platforms like Windows CE, Palm OS and Mobile Technology it has a wide range uses.
Shop for top name brand PDA accessories for your handheld handspring pc visor.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home