diumenge, de setembre 18, 2005

Ubifone presenta un revolucionari dispositiu que permet realitzar trucades de VoIP des d'un telèfon fix o mòbil

Les trucades internacionals des del nostre mòbil a preu de trucada local ja són possibles gràcies a MoVoIP.

Ubifone va presentar fa aproximadament un mes el seu nou i revolucionari desenvolupament: un enrutador que permet la realització de trucades telefòniques de veu sobre IP (VoIP) des de qualsevol telèfon fix o mòbil, a través d'ADSL i a preu de trucada local independentment del lloc del món al qual es truqui.

El camp de la telefonia IP s'ha començat a explotar a gran escala de seguida que les connexions a la Xarxa de xarxes han tingut un mínim necessari de velocitat i qualitat. A partir d'aquest moment, els programes que permetien realitzar trucades d'ordinador a ordinador identificant els seus usuaris per mitjà d'un codi personal, han proliferat. Bons exemples d'això els tenim en Skype i el més recent Google Talk.

Ubifone va un pas més enllà amb la seva iniciativa. Començant per un programari que permet realitzar trucades de VoIP d'ordinador a ordinador i d'ordinador a telèfons fixos o mòbils amb una qualitat gairebé idèntica a les trucades de telèfon a telèfon -només amb un petit retard lògic pel pas d'un sistema de comunicacions a un altre-, el més revolucionari ve de la mà de MoVoIP (Mobile Voice over IP).

MoVoIP

Aquest dispositiu, amb prou feines una petita capseta no més gran que un mòdem extern, es connecta per una banda a la línia ADSL i per l'altra a la línia telefònica, sense necessitar que hi hagi un ordinador pel mig -només es necessita connectar-lo un moment a un ordinador per a configurar-lo-. Un cop configurat amb el nostre número Ubifone, ja podrem trucar a qualsevol persona a qualsevol lloc del món a través de la tecnologia VoIP, a preu de trucada local. Això és així perquè el tràfic de dades a través d'Internet és gratuït, pagant només l'últim tram (sempre en trucada local) que va d'Internet a un telèfon fix. Però això no és tot; aprofitant les facilitats ofertes per qualsevol operadora de telefonia mòbil, MoVoIP ens permet realitzar trucades internacionals des del mòbil a preu de trucada local.

Això és així gràcies als "números preferits" que qualsevol operadora mòbil ens permet seleccionar per tal de fer cap a ells trucades a baix cost des del nostre terminal. Podem seleccionar el número al qual hi tinguem connectat el MoVoIP -el nostre domicili particular, per exemple-, trucar a aquest número i esperar que el MoVoIP rebi la trucada igual a com ho fa un fax (deixant passar abans un número determinat de timbres). Un cop el MoVoIP ha agafat la trucada, podrem marcar el número de destinació i pagarem la resta de la trucada a preu local.

Sobre Ubifone

Ubifone és una companyia nord-americana amb les seves oficines centrals situades a Singapur i amb la seva principal activitat centrada en les comunicacions. Els seus productes no es publiciten mitjançant els canals habituals, si no que es confia en la satisfacció dels usuaris i en el boca a boca que aquest genera per donar-se a conèixer així com per a trobar distribuïdors dels seus productes. Ubifone és una de les poques empreses del sector que pot presumir que són els mateixos usuaris els que distribuïxen els seus productes a través dels cinc continents.

Més informació:

Ubifone
http://www.ubifone.com/

Per donar-se d'alta en el servei d'Ubifone
http://www.imatica.ubifone.com