dijous, de setembre 08, 2005

iPod nano, el nou reproductor MP3 ultrapla d'Apple

Apple ha presentat la seva darrera aposta en el camp dels reproductors MP3: una versió extraplana del popular iPod (el reproductor de MP3 per hardware amb més èxit) amb disc dur de 2 o 4 Gb. segons la versió i disponible en dos colors, blanc i negre.

L'iPod nano medeix 90mm x 40mm x 6,9mm , fet que el converteix en tan pla com un llapis. Disposa de pantalla a color en la qual es mostra la portada del disc corresponent a la música que estem escoltant o bé les nostres fotografies, al més pur estil iPod Photo. Encara que és més alt i ample que l'iPod Shuffle i, per tant, només una mica més petit que l'iPod normal, les seves mides extremadament petites permet ficar-lo en qualsevol butxaca.

És compatible amb Mac OS X i Windows, es sincronitza mitjançant una connexió USB 2.0, i disposa de les funcions habituals en qualsevol altre iPod com sincronitzar l'agenda o els contactes.

Nous iTunes

Juntament amb l'iPod nano, Apple ha alliberat també una nova versió d'iTunes per a ordinadors de sobretaula i la tan esperada versió mòbil de tal programari per a telèfons Motorola.

A l'iTunes 5 podrem trobar com a principals novetats un nou look del programa amb lleugers retocs estètics, una nova barra de cerca que substitueix a l'existent fins ara o control parental per a impossibilitar als més petits que escoltin determinades cançons. Juntament amb aquestes, les habituals funcions que permeten crear llistes de reproducció o gravar CD's des del mateix programa.

iTunes 5 ja es pot descarregar des de la web d'Apple per a Windows i Mac OS X, malgrat que per a aquest darrer també es pot descarregar i instal·lar-se automàticament per mitjà de l'actualització de programari del sistema.

Una altra novetat important presentada per Apple és la versió mòbil d'iTunes per a telèfons Motorola ROKR, un desenvolupament del qual se'n tenien notícies des de ja fa un temps i que es considera entre alguns analistes com a molt important per a la companyia de Steve Jobs, doncs li podria obrir un mercat tan interessant com el mòbil en un futur proper.

El menú que presenta iTunes a la pantalla del Motorola ROKR és molt semblant al què tenim a l'iTunes per a ordinadors de sobretaula, comptant amb els habituals ítems de llibreria, podcasts, ràdio o botiga online.

De moment, aquesta versió d'iTunes s'inclourà en els telèfons Motorola ROKR venuts a través de l'operadora nord-americana Cingular.

Més informació:

Apple
http://www.apple.com/

Motorola
http://www.motorola.com/