divendres, de juny 17, 2005

El projecte Fedora llança la versió Core 4 de la seva distribució

Com a principals novetats podem esmentar la seva disponibilitat per a l'arquitectura PowerPC, la inclusió de les darreres versions dels entorns gràfics KDE i Gnome, i l'OpenOffice 2.0 beta.

Novament, una de les considerades grans distribucions i hereva de la distribució orientada als ordinadors desktop de Red Hat, llança una nova versió: Fedora Core 4.

La principal novetat rau en la disponibilitat de la distribució per a la plataforma PowerPC. Anteriorment, i fins a la versió 3, Fedora només es trobava disponible per a les arquitectures x86 i x86-64.

Com a entorns d'escriptori, Fedora Core 4 incorpora les darreres versions de Gnome (2.10) i KDE (3.4).

Evince és un lector de documents que accepta els formats PDF i PostScript, i que substitueix a una sèrie d'utilitats independents presents fins ara en GNU/Linux.

OpenOffice 2.0, encara en fase beta, és una altra de les novetats destacables d'aquest nou llançament. Inclou una base de dades compatible amb Access a nivell de taules, i inclou el format OpenDocument per defecte. A més, també millora la compatibilitat amb els documents de l'Office de Microsoft.

Per als programadors, s'hi inclou la versió 4.0 del compilador GCC, i també l'entorn Eclipse 3.1, que tan bona acollida està tenint entre la comunitat de desenvolupadors.

Com sempre, en l'apartat de seguretat s'hi inclou SELinux (Secure Enhanced Linux), una arquitectura de seguretat millorada i integrada en el sistema operatiu.

Fedora Core 4 pot descarregar-se lliure i gratuïtament des del site del projecte Fedora, ocupant quatre CD's ISO per a l'arquitectura x86, un més (cinc en total) per a les arquitectures x86-64 i PowerPC de 32 i 64 bits.

Més informació:

Fedora Project, sponsored by Red Hat
http://fedora.redhat.com/