dimarts, de juny 14, 2005

Microsoft presenta versió beta d'un nou editor d'imatges

S'anomena Acrylic i sembla néixer amb voluntat de fer-li la competència al Photoshop d'Adobe, tot i que encara es troba en una fase molt embrionària en el seu desenvolupament.

Un dels pocs camps en què Microsoft no es troba fins al dia d'avui amb un producte de qualitat i que tingui una forta penetració en el mercat és el de l'edició d'imatges. Això aviat podria deixar de ser així gràcies a Acrylic, un programa fruit de l'adquisició en el 2003 de Creature House, una empresa el principal producte de la qual era el programari de dibuix vectorial Expression, el qual la companyia de Redmond va distribuir als seus usuaris com a lliure descàrrega.

Acrylic sembla tenir la voluntat de lluitar de tu a tu amb un dels grans noms en el segment de la manipulació d'imatges, el Photoshop d'Adobe. El nou programari de Microsoft podrà llegir i escriure en els formats PSD i PDF, ambdós creats per Adobe.

Alguns, més que un programa de disseny, el veuen com el “germà pobre” d'altres programes com el mateix Photoshop, The GIMP o Paint Shop Pro. Malgrat tot des de Microsoft ja s'ha assenyalat que del que es disposa actualment és una beta en un estadi molt primitiu, pel que cal donar un marge de confiança al programa abans de comparar-lo amb altres productes.

La descàrrega de la beta és gratuïta, no requereix passar pel programa de comprovació de llicències de Microsoft, i el fitxer ocupa 79,5 MB. Un cop instal·lat, caduca al cap de 180 dies d'ús. Els requisits per a instal·lar-lo i usar-lo són disposar de Windows XP amb Service Pack 2 instal·lat a la nostra màquina, un processador a 733 MHz, 256 MB. de RAM, i una tarja gràfica amb resolució mínima de 800x600 a 24 bits de profunditat.

Més informació:

Microsoft Acrylic Technology Preview - Home
http://www.microsoft.com/products/expression/