dimarts, de juny 14, 2005

La PlayStation 3 podrà executar algun sistema operatiu

Tot i que vindrà de fàbrica sense disc dur, més endavant podrem adquirir un d'aquests dispositius per tal de convertir la nostra PS3 en un veritable ordinador.

En una entrevista concedida a un website japonès, Ken Kutaragi (CEO de la divisió de videojocs de Sony i conegut com el creador de la PlayStation) ha declarat que la propera generació de videoconsola de Sony no sortirà al mercat amb un disc dur inclòs. Segons Kutaragi, independentment de la grandària de tal disc dur, aquest es quedaria petit en poc temps. És per això que Sony aposta a més llarg termini en un immens disc dur de xarxa, suposem que potser en un servei de pagament per lloguer.

En la mateixa entrevista Kutaragi ha afirmat que, malgrat tot, es vendran discos durs de diverses capacitats (80 Gb, 120 Gb,...) per a la PlayStation 3, i que els usuaris podran incloure-hi en ells algun tipus de sistema operatiu per a convertir la seva videoconsola en un ordinador de gran potencial gràcies a l'estructura del microprocessador Cell. Aquests discos durs serien de 2,5 polzades, estàndards en el segment dels ordinadors portàtils i, per tant, quelcom estàndard i no difícil de trobar al mercat.

Pel que fa al sistema operatiu, l'elecció sembla clara: Linux. Ja s'executa en la PS2, té una àmplia base d'usuaris en el món dels ordinadors i a més compta amb molt de programari. Però, per a Kutaragi, Linux és només el principi. I no perquè no serà l'únic sistema "traspassat" a la nova màquina, si no fins i tot per la possibilitat que sorgeixi algun nou sistema...

L'entrevista, traduïda a l'anglès, es pot llegir a

Add-on PlayStation 3 HDD will run Linux - News at GameSpot
http://www.gamespot.com/news/2005/06/09/news_6127219.html