dijous, de maig 04, 2006

Google en contra de Microsoft per la recerca amb MSN Search integrada a l'IE 7

Malgrat que la companyia californiana té els cercadors per defecte dels navegadors Firefox o safari entre d'altres, considera perniciós per a la competència que Microsoft inclogui un accés directe al seu motor de recerca en el navegador per defecte del Windows. Per la seva banda, la companyia de Redmond es defensa al·legant que Google ha malinterpretat les seves intencions.

Internet Explorer 7, la propera versió del navegador web de Microsoft que s'integrarà amb el sistema operatiu Windows Vista, inclourà a la part superior dreta de la finestra una caixa de text que permetrà a l'usuari introduir termes per a realitzar cerques a la Web. L'esmentada caixa de text estarà vinculada a un motor de recerca, en primer terme al propi de Microsoft, malgrat que aquesta serà una preferència que l'usuari podrà canviar.

Aquest no és un invent nou; de fet hi ha altres navegadors que porten motors de cerca integrats des de fa molt més temps, com el Safari d'Apple (disponible només per a Mac OS X) o el Firefox del projecte Mozilla (multiplataforma i disponible per a sistemes com Windows, Linux, Solaris, Mac OS X,...).

Fins avui, Google s'enduïa la palma en aquests cercadors integrats en el navegador, ja que equipa per defecte al Safari d'Apple, Firefox i Opera. Però l'aposta de Microsoft per a l'IE 7 pot complicar-li molt la vida al cercador californià, doncs Windows és el sistema operatiu amb més penetració al mercat, i la majoria dels usuaris segueixen la dinàmica d'usar les eines que troben instal·lades per defecte i amb la mateixa configuració, per la qual cosa la fuga d'usuaris d'un l'altre cercador pot ser majúscula.

Així doncs les coses, Google ha decidit donar a conèixer públicament i en diversos mitjans de comunicació en línia el seu rebuig a la iniciativa de Microsoft, comparant-la amb el que en el seu moment la multinacional de Redmond va fer contra Netscape.

El tema no manca d'importància, doncs segons els darrers estudis, gran quantitat d'internautes que realitzen regularment cerques a la Web, empren aquestes eines encastades en els principals navegadors o les barres de tasques amb eines de cerca integrades. Els esmentats usuaris veuen publicitat, que és el que genera ingressos a les companyies que mantenen els cercadors.

Microsoft es defensa davant les declaracions de Google, adduint que la integració d'un cercador a l'IE 7 es fa en benefici de l'usuari, i no pensant en un guany pecuniari. La companyia de Bill Gates també ha ofert alternatives a Google, entre les quals podria estar l'elecció del motor de recerca durant el procés d'instal·lació o configuració post-arrencada.

Google ha arribat a amenaçar amb recòrrer a les autoritats reguladores nord-americanes i europees si Microsoft segueix en el mateix camí per a les cerques integrades a l'IE 7.