dimecres, de gener 11, 2006

Google llança nous productes

Un paquet de programari amb els programes essencials de Google i d'algunes terceres parts i l'anunci d'un proper servei de pagament de vídeo a la carta conformen l'anunci de les novetats que Google ha presentat al CES.

El gegant de les cerques sembla decidit a començar l'any amb bon peu, i és per això que ha aprofitat el CES (Consumer Electronics Show), la fira d'informàtica que s'ha celebrat aquests primers dies de gener a Las Vegas (Estats Units), per a presentar nous productes.

El primer d'ells és Google Pack, un paquet de programari que reuneix el més necessari per a qualsevol usuari de Windows i tots els productes de programari que actualment Google té al seu catàleg. D'aquesta forma, i amb un sol programa, podem disposar al nostre ordinador d'una sel.lecció de programari essencial.

Google Pack inclou el client de Google Earth, un programari que permet accedir a fotografies de la Terra preses amb satèl·lit, de manera que amb ell podem veure en detall i amb una vista aèria qualsevol part del món. Picasa és un organitzador de fotografies que funciona com l'iPhoto del Mac VOS X i a més ens permet publicar les nostres instantànies en la web, per exemple en el nostre blog mitjançant el servei Blogger (també propietat de Google). Google desktop, una ferramenta que indiza els continguts del disc dur per a permetre'ns la realització de recerques per paraules en els nostres fitxers i Google Toolbar for Internet Explorer són els altres dos programes vaig inclouredos en Google Pack, a més d'un salvapantallas exclusiu.

Però és que a més, Google Pack inclou també diverses aplicacions de terceres parts que complementen el seu contingut. Tenim el navegador web Firefox, que passa per ser un dels més segurs existents actualment al mercat, el programa lector de fitxers PDF d'Adobe, Reader 7, el programari anti-spyware i adware Ad-Aware SE Personal, i com a regal especial el Norton Antivirus 2005 amb 6 mesos d'actualitzacions gratuïtes.

Per a instal·lar tot aquest programari i per al seu posterior manteniment, Google també ha llançat Google Updater. De moment tant aquest programa com Google Pack estan només disponibles per a Windows.

Darrere l'estela d'Apple amb els vídeos

L'èxit d'Apple amb el seu iTunes pot haver motivat l'últim moviment comercial de Google: vendre vídeos a través d'Internet. El CES ha estat el marc triat per anunciar aquest servei que en breu estarà disponible per a tots els usuaris des de la plana de Google Video, actualment en fase beta.

El nou servei comptarà amb proveïdors de continguts de la talla de la CBS, que disponibilitzará sèries tan populars com ara CSI o clàssics com I Love Lucy (i sense pauses per als anuncis!). També la lliga professional de bàsquet dels Estats Units, la popular NBA, ha signat un contracte amb Google, essent el primer cop que aquesta institució disponibilitza els partits a Internet. I per a la informació en general, Google Video comptarà amb els serveis d'ITN, que també disponibilitzará el seu arxiu històric. Naturalment tampoc faltaran els videoclips musicals, proporcionats per dues discogràfiques de la talla de BMG i Sony.

Google Video també continuarà permetent que qualsevol persona publiqui els seus vídeos en aquest servei, tal com passa ara i tal com ve passant amb els podcasts a l'iTunes.

Google Earth al cotxe

Larry Page, cofundador de Google i un dels seus caps visibles, va mostrar també al CES el prototip de Google Earth preparat com a navegador per a l'automòbil. Amb un navegador GPS, Google Earth ens permetrà conéixer la nostra posició i guiar-nos fins a una destinació preseleccionada. De moment no existeix encara una data oficial de llançament de la versió definitiva d'aquest servei, que fou mostrat com a encara en desenvolupament.

Més informació:

Google Pack
http://pack.google.com/pack_installer_required.html

Google to Launch Video Marketplace
http://www.google.com/press/pressrel/video_marketplace.html