dimarts, de maig 24, 2005

MSN Desktop Search finalitza la fase beta

La barra MSN Search Toolbar amb tecnologia Windows Desktop Search ja està disponible en versió definitiva per al gran públic, i preparada per a realitzar la competència a l'eina equivalent de Google.

No hi ha cap mena de dubte que un dels cavalls de batalla de present i de futur en el camp de la informàtica és la indexació i cerca ràpida de documents a través del disc dur local. La recent nova versió del sistema operatiu Mac OS X 10.4 d'Apple incorpora per a això un motor d'indexació i cerca integrat en el propi sistema i accessible a través d'una utilitat anomenada Spotlight, una eina summament potent i ràpida gràcies al fet que indexa de forma automàtica i transparent qualsevol fitxer que es crea o es modifica.

Per a Windows XP, en no comptar amb un motor optimitzat integrat en el propi sistema operatiu, hem d'acudir a utilitats externes. És el cas de Google Desktop Search, la famosa utilitat de la prestigiosa companyia Google, que ens permet indexar el contingut del nostre disc dur per a posteriorment realitzar-hi cerques com si empréssim la seva eina homònima per a la web. Tal programari s'ha convertit en tota una referència dins d'aquest sector.

Microsoft no es vol quedar al marge d'aquest mercat amb tant de potencial (i encara sense explotar de forma massiva), i a la eina incorporada per defecte en el seu sistema operatiu Windows (que per cert sembla que s'està quedant desfasada per moments), li afegeix una altra eina de classificació i cerca avançada que fins a la data es trobava en fase beta i que distribueix per mitjà de la seva divisió de serveis online: MSN Search Toolbar with Windows Desktop Search.

Aquesta utilitat consisteix en un conjunt de tres barres d'eines addicionals per al navegador web Internet Explorer, el gestor de correu electrònic Outlook i el propi escriptori del Windows XP, i que afegeixen les següents funcionalitats especials a aquests programes:


  • Cerca avançada. Per mitjà del component Windows Desktop Search, i emprant una o diverses paraules clau, podem buscar qualsevol document o arxiu en el nostre disc dur. A més, aquesta utilitat permet indexar el contingut del disc dur d'una forma ràpida i transparent per a l'usuari.

  • Possibilitat de guardar de forma segura la informació que més habitualment entrem en formularis via web, així com noms d'usuari i claus d'accés a serveis web (Hotmail per exemple).

  • Bloquejador de finestres emergents o pop-ups.

  • Ressaltat per mitjà de colors dels termes de cerca a les planes de resultats (una funcionalitat amb la què Google compta des de ja fa temps).



Més informació:

Find Documents and E-mail fast using MSN Search Toolbar with Windows Desktop Search
http://desktop.msn.com/