dimecres, de maig 18, 2005

Dell no recolzarà a Linux en el sector dels desktop

Malgrat que Michael Dell va invertir gairebé 100 milions de dòlars en Red Hat, veu a Linux estancat en el mercat dels servidors.

Recentment s'ha sabut que el fundador i president del consell d'administració de Dell, una de les companyies líders en vendes d'ordinadors personals, havia invertit gairebé 100 milions de dòlars en Red Hat a través d'una financera privada. Des d'alguns sectors s'ha interpretat aquest acte com a un futur suport de Dell al món de Linux, un suport que fins a la data ha brillat per la seva absència. No obstant, els que especulaven en aquest sentit sembla que no van comptar amb un factor: Red Hat és una companyia bolcada en el sector servidors un cop "liquidada" la seva distribució per a màquines desktop i posada en mans del projecte Fedora. El mateix Michael Dell s'ha encarregat recentment de refrescar la memòria sobre això als partidaris de Linux, afirmant que al seu parer, el sistema operatiu del pingüí "va començar en els servidors i es quedarà en els servidors".

Dell va fer referència a la dificultat que suposaria per a la seva companyia testejar totes les seves línies de producte i variants per a què funcionessin a la perfecció sota Linux, i es va mostrar convençut que el fenomen Linux en el terreny dels desktop és una moda passatgera. "Dell recomana Microsoft Windows XP" va afirmar.

Però si bé no veurem les línies de sobretaula de la companyia informàtica de Texas operar amb Linux, sí que és més probable que aquesta circumstància es doni en els seus servidors.

Fins a la data, Dell ha estat una de les grans companyies de venda de PC's més implicades amb Windows.