dimecres, de maig 18, 2005

Sun anuncia un nou retard en dues funcionalitats clau de Solaris 10

El nou sistema de fitxers ZFS i l'entorn d'execució d'aplicacions Linux anomenat Janus només veuran la llum en versió definitiva a principis del 2006.

Quan es va llançar la nova versió del sistema operatiu Unix de Sun Microsystems, Solaris 10, a principis d'enguany, no incloïa dues de les funcionalitats més anunciades i pregonades: el nou sistema de fitxers ZFS amb adreçament de 128 bits, i l'entorn Janus, que permet l'execució de binaris Linux sota Solaris sense pèrdua de rendiment.

Sun ja ha anunciat que ambdues funcionalitats estaran disponibles per al públic a principis del 2006, encara que els més impacients podran veure versions prèvies a finals d'enguany. La multinacional nord-americana tenia previst llançar ambdues funcionalitats entre el primer terç d'enguany i l'estiu.

S'especula que Sun podria haver comptat amb aquest retard des del principi, però que raons de mercat davant de la gran empenta que està experimentant Linux, l'haurien portat a la decisió d'anunciar aquestes funcionalitats tot i conèixer que el seu llançament es realitzaria amb retard.

Més informació:

Major Solaris features slip to 2006 | CNET News.com
http://news.com.com/Major+Solaris+features+slip+to+2006/2100-1016_3-5705288.html