diumenge, d’abril 29, 2007

Microsoft fa públic el seu desacord amb l'adquisició de DoubleClick per part de Google

La recent adquisició de DoubleClick, una de les empreses amb més renom internacionalment en el terreny de la gestió de publicitat en línia per part de Google, una empresa que cada cop està més present en els ordinadors dels usuaris de tot el món, ha despertat polèmica.

No són poques les veus que des de fa un cert temps s'estan alçant contra l'omnipresència que Google està demostrant cada dia més a Internet i en el món de la informàtica en general. Aquestes veus ja han al·legat motius de queixa en l'operació financera anunciada per Google per adquirir DoubleClick, tot un gegant en el món de la publicitat en línia.

L'adquisició, valorada en 3,1 bilions de dòlars, contribuirà a fer de Google un líder encara més destacat en el món publicitari d'Internet, en el qual ja és el principal jugador. Però, i pendent encara la venda d'aprovació per part de les autoritats reguladores, una de les principals veus d'oposició s 'ha deixat sentir: Microsoft. La companyia fundada per Bill Gates era, segons diuen alguns, una altra contendent en la lluita i candidata al seu torn a adquirir DoubleClick.

Aquesta setmana Microsoft ha emès un comunicat oficial en el qual, i per boca de Brad Smith -vicepresident sènior i conseller general de la companyia de Redmond- afirma el següent:

"Aquesta proposta d'adquisició desperta seriosos dubtes sobre la competència i la privacitat pel què fa a què la combinació entre Google i DoubleClick proporciona un control sense precedents en el lliurament de publicitat en línia, i l'accés a una gran quantitat d'informació dels consumidors monitoritzant el què els compradors fan en línia. Nosaltres creiem que aquesta fusió ha de ser revisada detalladament per les autoritats reguladores per tal d'assegurar que continuï havent-hi competència al mercat de la publicitat en línia".

Dit d'una altra manera: Microsoft acusa Google de pràctiques monopolístiques, quelcom que no és rar donades les tenses relacions existents ambdues companyies.

Més informació:

Comunicat de Microsoft
http://www.microsoft.com/presspass/press/2007/apr07/04-15DoubleclickStatementPR.mspx