dimarts, d’abril 24, 2007

Badada d'una directiva de Google podria haver confirmat el proper llançament d'un telèfon mòbil de la companyia

Durant una entrevista concedida al rotatiu en línia Noticias.com, sembla que a la directora general de Google Iberia se li "va escapar" la confirmació de què la seva companyia treballa en un telèfon mòbil.

Fa temps que es rumoreja que Google treurà al mercat un terminal de telefonia per tal de fer-li la competència a Apple (iPhone) i als smartphones equipats amb el sistema operatiu de Microsoft. Rumors que ara es veuen reforçats amb les declaracions que a mitjans de març va realitzar la directora general de Google Iberia, Isabel Aguilera, al rotatiu en línia Noticias.com, del grup Intercom.

"Una part del temps dels nostres enginyers l'hem dedicat a la investigació d'un telèfon mòbil per accedir a informació" han estat les declaracions que han provocat un rebombori i que han fet que pel que sembla Aguilera es guanyés una esbroncada per part dels seus caps a Mountain View (Califòrnia, Estats Units, seu central de la companyia del cercador).

Gran quantitat de mitjans de comunicació de tot el món s'han fet ressó de les declaracions d'Aguilera, que si bé no són contundents sobre això, sí són prou explícites com per a què molts afirmin que el GPhone (abreviatura que s'ha donat popularment al presumpte telèfon de Google) serà una realitat.

Es sospita que el telèfon de Google està en fase de desenvolupament, i alguns fins i tot s'han atrevit a afirmar que l'empresa que el produirà serà Samsung, una multinacional sud-coreana que cada dia està creixent més en el mercat mòbil. Malgrat tot, l'acord que Google manté amb LG per incloure el seu programari i serveis en els terminals d'aquesta darrera es podria ressentir d'un pacte amb la competència directa, pel què cal prendre aquesta informació sobre el fabricant amb molta cura.

Tampoc seria la primera experiència de Google en el terreny mòbil, ja que la companyia compta amb diversos productes orientats a telèfons i PDAs com per exemple una versió de la seva eina de recerca o un programari basat en Java per accedir i gestionar el compte de correu Gmail.

Com a recomanació, diré als lectors que tot i les declaracions d'Aguilera sobre el GPhone, no creguin a ulls clucs en notícies que no hagin estat confirmades degudament per la companyia afectada, doncs tot plegat es podria tractar d'una cortina de fum molt ben orquestrada per desviar l'atenció sobre un altre producte diferent i a punt de ser llançat, o bé un simple globus sonda per saber com pot reaccionar el mercat en llançar el producte especificat. I encara menys podem confiar en la veracitat d'aquesta informació en un món com el tecnològic, en el qual les notícies falses i els secrets estan a l'ordre del dia tot i que a vegades la rumorologia popular encerti com en dos casos tan destacats com són el canvi de plataforma de la PowerPC a la x86 i l'iPhone, ambdós referits a Apple.

Un cop sorgida la notícia, molts són els analistes, experts i fins i tot usurpadors dels títols esmentats que intenten explicar com serà el mòbil de Google. Fins i tot ja hi ha fotografies de suposats prototips. Evidentment, poques per no dir cap d'aquestes informacions són certes.

Més informació:

Noticias.com - La directora general de Google España confirma que la compañía está trabajando en el desarrollo de un teléfono móvil
http://www.noticias.com/noticia/directora-general-google-espana-confirma-que-compania-esta-trabajando-desarrollo-telefono-movil-257.html