dilluns, de setembre 05, 2005

DirectX 10 abandonarà la compatibilitat amb versions anteriors d'aquesta API gràfica

En el marc de la Games Developers Conference Europe, Microsoft ha parlat sobre la propera generació de la seva API gràfica, aprofitant per a anunciar el nou canvi de nom de Windows Graphic Foundation a DirectX 10.

Les noves DirectX sortiran al mercat juntament amb Longhorn/Vista, la propera generació del sistema operatiu Windows que podria veure la llum entre finals del 2006 i principis del 2007. A la conferència sobre videojocs, Microsoft també va parlar sobre certs detalls tècnics de les properes DirectX, com per exemple del fet que trencaran la compatibilitat cap enrere amb les versions 7, 8 i 9, tot i que els jocs que es basen en aquestes últimes versions podran continuar executant-se amb tota normalitat en les màquines equipades amb Longhorn per mitjà d'una capa de programari que emularà el funcionament de les DirectX 9. Naturalment això comportarà que tals programes funcionin d'una forma més lenta.

Paral·lelament, la companyia de Redmond també ha donat a conèixer el nou canvi de nom de les seves llibreries gràfiques. Si fins ara aquestes rebien el nom de Windows Graphic Foundation (WGF), a partir d'ara tornaran a la nomenclatura i numeració tradicionals per les quals són conegudes arreu del món, passant a anomenar-se DirectX 10.

Més informació:

Microsoft Speaks DirectX 10
http://www.theinquirer.net/?article=25902