dijous, d’abril 07, 2005

Xips RFID com a ajuda per als invidents

Avui, tot venint de la feina cap a casa, passant per un semàfor, m'ha semblat que hi havia un d'aquells dispositius sonors preparats per ajudar als invidents a creuar el carrer. No n'estic segur, perquè podria haver estat una ambulància sonant lluny, però pensant sobre el tema, se m'ha acudit una ideia: distribuir xips RFID pels passos de vianants de les ciutats, i equipar als invidents amb un sistema sonor que els permetés saber quan el semàfor està en verd o en vermell.

El mateix es podria fer amb llocs d'interès. Per exemple, una persona cega va caminant per Girona, pel barri vell, i de cop i volta, en el seu audífon sent "a la dreta teniu la catedral, amb el seu corresponent museu on podreu trobar guies sonores que us informaran sobre tot el passat de la ciutat i bla bla bla". O un avis sonor que indiqués "Perill! esteu prop d'una zona d'obres a la calçada, pel que hi podrien haver entrebancs imprevistos. Us facilitem un recorregut alternatiu: gireu a mà dreta i camineu uns 100 metres fins que...".

L'RFID (que jo sàpiga) és un estándard internacional, i es podrien adaptar els xips per a emetre una certa quantitat d'informació, reconeixent l'idioma que li marqui el receptor, i emetent la senyal per a aquell receptor en concret i en aquell idioma en particular.

I perquè limitar-nos als invidents? podríem posar dispositius d'aquesta mena amb funcions turístiques. Llavors "deixes anar" els turistes per la ciutat, i en quant passen per davant d'un monument interessant tatxan! se'ls dispara l'aparell en qüestió (el receptor RFID; no fotem conyes :-D ) i senten l'explicació d'on són i què poden veure d'interessant.

2 Comments:

At 15:41, Blogger Paco Rivière said...

La teva idea és molt interessant Guillem. Cada cop les persones veiuen més anys, així que cada cop serem més persones grans amb dificultats de visió. Si es plau diga'm a on ho vens! :)

 
At 16:18, Blogger Guillem said...

No ho venc... però pot ser una idea interessant per a comercialitzar.

I mira que se m'ha acudit el seu aprofitament turístic quan estava escrivint sobre el tema dels invidents...

Tu també treballes en temes de tecnologia Paco?

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home