dimarts, d’abril 05, 2005

Foresight Desktop, la distro de Linux que mostra la tecnologia punta de Gnome

Amb aquesta distribució basada en Fedora podrem provar tecnologies que encara estan en desenvolupament però no prou madures per arribar al gran públic, com per exemple Bagle.

Gnome és, juntament amb KDE, un dels dos entorns d'escriptori més complets en el món del programari lliure, i la seva tecnologia avança cada dia gràcies a la col·laboració de milers de programadors a través d'Internet.

Com gairebé qualsevol altre projecte de programari lliure, Gnome allibera versions estables i inestables del seu programari. Les estables són les que es consideren acabades, ja llestes per a usar per part de l'usuari final, mentre que les inestables es dirigeixen als programadors afiliats al projecte i a totes aquelles persones que vulguin estar "a l'última" en qüestió de programari.

El problema per a qui vol estar "a la moda" en programari, és que les grans distribucions de Linux (Fedora, SuSE, Mandrake, Debian,...) no acostumen a incloure molt de programari en fase beta o inestable, pel que han de descarregar i instal·lar manualment tals programes, la qual cosa a vegades resulta molesta per manca de temps. Per als mes "geeks" i aficionats a l'entorn Gnome ha nascut Foresight Desktop, una distro basada en Fedora que inclou la darrera versió de l'entorn Gnome, en aquest cas la 2.10 .

Alguns dels avantatges de fruir de l'últim, encara que no estigui prou madur com per a què no falli de tant en tant o doni alguns problemes, és que estarem treballant amb tecnologies com Beagle, f-spot o hal, que veuran la llum en un futur proper.

Foresight Linux pot descarregar-se des d'Internet, comptant amb 2 imatges ISO de CD (una de 634 MB. i una altra de 234), o bé instal·lar-se a través de xarxa, ja sigui Internet o xarxa local, a través dels protocols FTP o HTTP.

Podem trobar una bona quantitat de captures de pantalla de Foresight Linux versió 0.6 (la darrera en el moment d'escriure aquestes línies és la 0.7) a

Foresight Desktop Linux 0.6 screenshots
http://shots.osdir.com/slideshows/slideshow.php?release=299&slide=1

Més informació:

Foresight Linux
http://www.foresightlinux.com/